Quo Vadis club gebouw 30 jaar

Gepubliceerd op 3 oktober 2023 om 22:17

Oktober 1993

Wist je dat ons clubgebouw 30 jaar geleden is gebouwd door vrijwilligers?
In oktober 1993 de start is gemaakt met de bouw van ons huidige clubhuis, een groot aantal vrijwilligers hebben in die peridode van 1993 bijna al hun vrije tijd besteed aan het realiseren van het clubgebouw. 13 jaar na het bestaan van Quo Vadis zag het nieuwe clubgebouw het levenslicht en namen ze afscheid van de oude zweetkeet zoals het oude clubgebouw werd genoemd.

Voorwaarde bouw

Veel besprekingen werden gedaan met de gemeente die eerste instantie voorstander was van een traditioneel stenen sportgebouw, helaas was dit financieel niet haalbaar en ging uiteindelijk toch ook de gemeente akkoord met de houtbouw van het clubgebouw dit onder de voorwaarde dat het clubgebouw de kleuren zo krijgen zoals ze nu nog bestaat.

Opening

In oktober dat jaar was het dan zover en kon het nieuwe gebouw geopend worden. Tijdens de openingsceremonie hebben we de "ervaren bouwers" Henk Nagel, Klaas Heynen en Marius van Garderen nog eens extra in het zonnetje gezet.

De club van honderd

Om de financiële last van de bouw werd te verlichten werd een "Club van honderd" opgericht. De leden van deze club betaalde vrijwillig enkele jaren na de bouw jaarlijks een extra ƒ100,- gulden. Deze club werd daarna opgeheven als ze de club de kosten verder uit de contributies konden halen.

In eigen beheer

De initiator voor het realiseren van de bouw was voor het toenmalige bestuurslid Klaas Heijnen die er voorstander van was om het huidige clubgebouw voornamelijk in eigen beheer te houden en ook samen met de leden de bouw te realiseren. Ondanks veel hoofdbrekens is dit ook gelukt en hoe! Samen met een hecht clubje leden is toen onder regie van vooral Klaas Heijnen, Henk Nagel en Marius van Garderen in 1992/1993 het clubgebouw tot stand gekomen. en staat hij zoals de dag van vandaag.

De leden die aan de bouw hebben bijgedragen zijn we anno 2023 ook veel dank verschuldigd.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.