Elke stap telt: Kom Hardlopen bij Quo Vadis

Gepubliceerd op 16 augustus 2023 om 19:30

De vakantie zit er (bijna) weer op voor de meesten onder ons. En als je op je ligbedje in je resort van je drankje geniet, kan het zomaar gaan kriebelen en ga je plannen maken om je conditie te verbeteren.

Misschien ben je weggeregend op een Hollandse camping maar heb je je niet laten tegenhouden om toch eropuit te trekken. Behalve 1 januari is het eind van de zomervakantie het moment om uitgerust werk te gaan maken van je goeie voornemens. Maar voor je het weet zit je weer in de draaimolen van overdag hard werken en ‘s avonds scrollend en Netflixend op de bank hangen.

Gezondheidsvoordelen

Veel onderzoeken wijzen uit dat gematigd bewegen aanwijsbare gezondheidsvoordelen heeft. Met 5.000 stappen per dag verlaag je het risico op hart- en vaatziekten, diabetes of obesitas. De meeste van ons kennen hoogleraar Erik Scherder wel, hij zei afgelopen week in het RTL Nieuws dat elke stap telt. “Je verlaagt daarmee niet meteen het risico op allerlei gezondheidsklachten mee, maar je doorbreekt er wel de inactiviteit mee. En dat is al goed” Hij adviseert om dagelijks minimaal een half uur in beweging te zijn. Dit heeft volgens hem niet alleen gunstige effecten op de lichamelijke gezondheid, maar ook op de geestelijke. “De stofjes die prikkels van geluk geven in je hersenen (dopamine en serotonine), hebben een poosje nodig om hun effect te verspreiden” Daarmee kan een stuk hardlopen dus bijdragen aan een goed humeur.

 

Hardlopen

Hardlopen is makkelijk in drukke weekschema’s te passen, schoenen aan en gaan. Maar in je eentje kan hardlopen een saaie bezigheid zijn, bovendien ligt het risico’s op blessures altijd op de loer, zeker bij de beginnende loper. Dus waarom alleen als het ook samen kan?
Bij Quo Vadis ben je aan het juiste adres! Onder begeleiding van een gediplomeerde hardlooptrainer zet jij je eerste stappen op weg naar je eerste doel: 5 kilometer hardlopen tijdens de Sint- Nicolaasloop in december. Ook al ben je een totale bankzitter, je zult jezelf en je omgeving verbazen over de vooruitgang die je in deze 4 maanden boekt! Grote kans dat je na oudejaarsavond een nieuw voornemen gaat uitvoeren: de 10 kilometer van de Eemmeerloop in mei 2024.

 

Schouder aan schouder

En bij Quo Vadis loop je schouder aan schouder! Wij zijn een laagdrempelige club, gezelligheid is minstens zo belangrijk als de sportieve prestatie. Met je loopmaatjes kun even lekker kletsen tijdens en in- en uitlopen. En wanneer we tijdens de training er een tandje bijzetten, verleg je met elkaar de grenzen van je kunnen. Hoe mooi is het als je trainingsmaatjes zien hoe jij jezelf steeds verbetert? Weet je hoe tevreden wij elkaar aankijken tijdens de cooling-down? En ook je familie en vrienden zal het opvallen hoeveel fitter en vrolijker jij van hardlopen bij Quo Vadis wordt.

 

Power Walking

Mocht hardlopen nou net te zwaar zijn, dan heeft Quo Vadis vanaf dit seizoen iets nieuws, namelijk Power Walking. Dat is een combinatie van stevig doorwandelen en kleine stukjes hardlopen.  Uiteraard onder begeleiding van een gediplomeerd trainer. Het ideale middel om fit te blijven en te werken aan je conditie. Power Walking is hiermee het nieuwe joggen

Beide clinics starten op maandag 21 augustus en de kosten bedragen 75 euro per clinic.

 

Clinic

Beide clinics starten op maandag 21 augustus en de kosten hiervoor  bedragen 75 euro per clinic.

Inschrijven?

Kijk op de pagina "Lid worden?" en download het formulier en lever het formulier volledig ingevuld en getekend in bij de trainer of mail deze door naar ledenadministratie@quovadisbunschoten.nl

 

Alleen ga je misschien sneller, maar samen kom je verder. Van harte welkom bij Quo Vadis!